آمار

Sunday, October 24, 2010

بی حجابی زنان مقابل یکدیگر حرام است!


شیخ برّاک یکی از مفتی های سعودی ،سابقا فتوایی مبنی بر تکفیر کسانی داد که اختلاطی که به حرام کشیده نشود را حلال بدانند". همچنین وی در سال 2008 دو نویسنده سعودی «عبدالله بن بجاد العتیبی» و «یوسف ابالخیل» را کافر نامیده بود و درخواست محاکمه آنها را به اتهام ارتداد کرده بود.


شیخ «عبدالرحمن البرّاک» استاد سابق عقیده اسلامی در دانشگاه "امام محمد بن سعود" در ریاض به یک زن سؤال کننده خود نصیحت کرد که صورت و گردن خود را در برابر زنان در اجتماعات عروسی و محافل زنانه و مدارس آشکار نکند. 

وی به حرف و حدیث های به وجود آمده علیه فتاوایش که جنجال گسترده ای را در سطح رسانه ای به وجود آورده، اشاره کرد و روزنامه نگاران را سربازان شیطان خواند.

این مفتی سرشناس سعودی پس از نصیحت به خانم سؤال کننده گفت: "سربازان شیطان" روزنامه نگارانی هستند که به حکم پوشش راضی نیستند و مردم را بر ضد آن می شورانند.

وی به سؤال کننده گفت: در محافل زنانه مانند عروسی ها و مدارس صورت و گردنت را نیز بپوشان، زیرا آشکار ساختن این ها ورودی شیطان است و اگر نظام مدارس لباس پوشاننده را اجبار نکنند، هتک حرمت کرده اند.

قابل ذکر است که «عبدالرحمن البرّاک» بازگذاشتن صورت و مو نزد نزدیکان زن در مجالس کوچک را ممنوع ندانسته است.

اخیراً او در یکی از دروس دینی خود در ریاض گفت: به خواهران صالحه نصیحت می کنم در برابر این عادت مقاومت کنند و به مخالفت با آن برخیزند و به پوشیدن روسری بر سرشان برگردند، حتی در مجالس عروسی و مدارس. اگر آنها این کار را کردند، بی شک سربازان شیطان از روزنامه نگاران بر ضد این رویکرد دست می کشند چون از حکم پوشش رضایت ندارند.

در همین حال، شیخ «عیسی الغیث» قاضی دادگاه جزائی ریاض از آنچه شیخ برّاک بر زبان آورده و روزنامه نگاران را سربازان شیطان خوانده، ‌ انتقاد کرد و به روزنامه الحیاة گفت: جایز نیست که ما بین خود تهمت رد و بدل کنیم و مردم را بر علیه یکدیگر تحریک کنیم، بلکه باید نسبت به دیگران حسن ظنّ داشته باشیم، هرچند که با نظرات ما مخالف بودند.

وی بسیاری از روزنامه نگاران را افردی دانست که عمل شرعی بزرگی انجام می دهند و بسیاری از تلاش های آنها در واقع ارزیابی کارهای ماست، ولی ارزیابی تنها منحصر به یک وجه نمی شود، در حالی که دیگر عرصه ها فروگذاشته شود.

شیخ الغیث به برهه اخیر اشاره کرد که طی آن شاهدیم برخی افراد به سهولت انواع تهمت ها را به دیگران بار می کنند؛ تهمت هایی چون نفاق، بدعت، شهوت، ایجاد شبهه، فسق و به همین ترتیب کفر و زیر سؤال بردن این و آن و دیگر اصطلاحاتی که خیلی جاها تکرار می شود خصوصاً در اینترنت...

او بر ضرورت ارشاد این قبیل افراد توسط طلاّب علوم دینی تأکید کرد و گفت: به این افراد باید آگاهی داد که این روش، روشی خطرساز و حرام است، و جایز نیست که چنین کلماتی را به دیگران اطلاق کرد زیرا پیامدهای دنیایی و آخرتی دارد.

وی افزود: بر عکس، ما اکنون نیاز داریم کسانی که به سهولت به دیگران تهمت می زنند، مورد سؤال و بازخواست قرار دهیم. وی بر "جایز بودن نمایاندن صورت و گردن زن در برابر زنان" تأکید کرد، زیرا دلیلی بر حرام بودن آن وجود ندارد و گفت: "کسی که خلاف این را بگوید باید دلیل بیاورد".

گفتنی است سخن او در محافل رسانه ای بازتاب های متفاوتی داشته است. نویسنده ای به نام «محمد عبداللطیف آل الشیخ» اطلاق "سربازان شیطان" به روزنامه نگاران را مصداق در دایره تنگ نظری و سختگیری بر مردم دانست، گویی اسلام و تساهل نقیض هم هستند.

وی خطاب به روزنامه الحیاة گفت: شیخ برّاک شهرت و جایگاه قابل ذکری ندارد، جز اینکه افراطیون او را امام و پیشوای خود قرار داده اند و به همین خاطر او چیزهایی می گوید که پیشینیان هم نگفته اند. سخن او در رابطه با توصیف نویسندگان و روزنامه نگارانی که با او اختلاف نظر دارند، که آنها "سربازان شیطان" هستند، دلالات بر افق نگاه تنگ او و دوری اش از تساهل اسلامی دارد". آل الشیخ این فتوا را اوج اغراق در افراطی گری و تندروی و تعصب ورزی دانست، چنان که مثل چنین فتواهایی را قبلاً هم داده بود.

شایان ذکر است که شیخ برّاک سابقا فتوایی مبنی بر تکفیر کسانی داد که اختلاطی که به حرام کشیده نشود را حلال بدانند". همچنین وی در سال 2008 دو نویسنده سعودی «عبدالله بن بجاد العتیبی» و «یوسف ابالخیل» را کافر نامیده بود و درخواست محاکمه آنها را به اتهام ارتداد کرده بود.

No comments:

Post a Comment